De HELPENDE HANDEN van WISP

Informatie en advies

Waar moet ik zijn voor woningaanpassing? Hoe vraag ik een uitkering  aan? Wat betekent die moeilijke brief van het pensioenfonds?  Welke activiteiten zijn er in de wijk? De WISPmedewerkers beantwoorden uw vraag en vertellen u waar u moet zijn voor meer informatie. Ook geven ze praktische hulp, bijvoorbeeld door samen met u een formulier in te vullen.

De WISPmedewerkers weten veel en kunnen snel de informatie opzoeken die u nodig hebt. Bovendien zijn aan elk WISP professionele buurtwerkers verbonden die direct ingeschakeld kunnen worden als dat nodig is.

Sociale kaart
Op de Sociale Kaart van de Gemeente Hoogezand-Sappemeer staan instantie’s met hun gegevens op allerlei gebied. Klik op Sociale+Kaart+HS+mrt+2012 en zoek de gegevens die u nodig heeft.

Eén loket voor iedereen: het Sociaal Team
Wilt u ondersteuning thuis, voor werk en inkomen of voor (jeugd)zorg? Als u hulp zoekt bij het Sociaal Team krijgt u een vaste ondersteuner. U kijkt samen wat u zelf kunt doen en waarvoor u hulp van de gemeente nodig heeft.

In het team werken hulpverleners met verschillende deskundigheden nauw samen, zoals maatschappelijk werkers, jeugdhulpverleners en Wmo-consulenten. De leden van het Sociaal Team begrijpen de verschillende soorten problematiek en kunnen ze in één keer aanpakken.

Activiteiten in de wijk
Voor activiteiten in de wijk kunt u kijken op de website van het Woldwijckcentrum (http://www.woldwijckcentrum.nl) en Platform Woldwijck (http://www.platform-woldwijck.nl).